21 Αυγ 2011

20 Αυγ 2011

Ανακηρύσσουν de facto ΑΟΖ προς Τουρκία με θέσπιση "μέσης γραμμής"! | Αντίβαρο

Ανακηρύσσουν de facto ΑΟΖ προς Τουρκία με θέσπιση "μέσης γραμμής"! | Αντίβαρο

Με νόμο η Ελλάδα ("τη προτροπή" των ΗΠΑ) προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, (πέρα από το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου) και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της από τον Έβρο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο). Η νόμος θα ψηφιστεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή από το θερινό τμήμα.

Newsbeast.gr | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ : Οι κάμερες της Google «πιάνουν δουλειά» στον Αμαζόνιο

Newsbeast.gr | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ : Οι κάμερες της Google «πιάνουν δουλειά» στον Αμαζόνιο

Οι κάμερες της Google «πιάνουν δουλειά» στον Αμαζόνιο

  • (0)

Αντί για αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν πλεούμενα και ποδήλατα

Η γνωστή υπηρεσία της Google, το Street View, που δίνει τη δυνατότητα της εικονικής περιήγησης σε διάφορες περιοχές, στο μέλλον θα περιλαμβάνει και μια από τις πλέον απρόσιτες περιοχές του πλανήτη, τον Αμαζόνιο καθώς και χωριά γηγενών που βρίσκονται στο τεράστιο δάσος. Οι κάμερες της Google, τοποθετήθηκαν σε πλεούμενα σκάφη ώστε να τραβήξουν πανοραμικά βίντεο 360 μοιρών από έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς του κόσμου του κόσμου, τον Αμαζόνιο. Ακόμη, ειδικά ποδήλατα πάνω στα οποία προσαρμόστηκαν οι κάμερες θα δοθούν στους γηγενείς προκειμένου να κινηματογραφήσουν τα χωρία στα οποία ζουν και βρίσκονται μέσα στο δάσος. Σύμφωνα με τον Karin Tuxen-Bettman, στέλεχος του Google Earth, η ομάδα του Street View προσεκλήθη στη περιοχή από την «Οργάνωση για Βιώσιμο Αμαζόνιο» (Foundation For A Sustainable Amazon) ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της οργάνωσης θα εκπαιδευτούν στη χρήση του ειδικού εξοπλισμού ώστε να συνεχίσουν το έργο και μετά το πέρας της πρώτης κινηματογράφησης. «Διδάσκοντας τους πως να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό, θα συνεχίσουν να μοιράζονται τη δικιά τους οπτική γωνία και τους τρόπους ζωής με ολόκληρο τον κόσμο» έγραψε ο Tuxen-Bettman στο blog της εταιρίας. Αν και η Google έχει αντιμετωπίσει αρνητικές κριτικές στο παρελθόν καθώς και κατηγορίες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, η ίδια ισχυρίζεται πως η ομάδα του Street View έχει τύχει θερμής υποδοχής στον Αμαζόνιο. Ακολουθούν φωτογραφίες από τον εξοπλισμό που επιστράτευσε η Google:

Τα νέα ψηφιακά πορτοφόλια - Capital.gr

Τα νέα ψηφιακά πορτοφόλια - Capital.gr

Τα νέα ψηφιακά πορτοφόλια

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες της κινητής να κάνουν τις αγορές τους πληρώνοντας με... Το τηλέφωνο τους Απόδοση Αναστασία Κυριανίδη - Νικολαΐδη anastasia.kyrianidi@capital.gr Αποκλειστικό Bloomberg Businessweek Ο Osama Be dier ετοιμάζεται να αγοράσει ένα μικροσκοπικό τζιν σορτς denim από τα American Eagle Outfitters. Ο σωματώδης, αιγυπτιακής καταγωγής αντιπρόεδρος της Google και πρώην μπράβος στο νυχτερινό κέντρο «Roxbury» του Λος Άντζελες αγοράζει το σορτς των 25 δολαρίων για να διαφημίσει έναν νέο τρόπο πληρωμής σε καταστήματα και εστιατόρια, που γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου. Στα τέλη Μαΐου, στα γραφεία της Google στη Νέα Υόρκη, μπροστά στα απορημένα μάτια περίπου 200 τραπεζιτών, δημοσιογράφων, στελεχών εταιρειών πιστωτικών καρτών και εργαζομένων της εταιρείας, ο Bedier τοποθετεί ένα smartphone Nexus S μπροστά από μια συσκευή ανάγνωσης πιστωτικών καρτών. Η συσκευή παράγει έναν αναγνωριστικό ήχο και συμβαίνουν ταυτόχρονα τρία πράγματα: Το τηλέφωνο καταχωρίζει ένα εκπτωτικό κουπόνι 5 δολαρίων του καταστήματος, ο λογαριασμός του Bedier στη Citibank χρεώνεται με 20 δολάρια για το σορτς και η κάρτα μέλους του καταστήματος ενημερώνεται για την αγορά. «Και ιδού πόσο απλό είναι», λέει ο Bedier, ενώ ορκίζεται πως το σορτς είναι για την κόρη του. Εξήντα χρόνια μετά τη δημιουργία της πλαστικής πιστωτικής κάρτας, οι μεγάλες εμπορικές φίρμες στηρίζουν μια νέα τεχνολογική τάση στις πληρωμές -ένα κλικ με το τηλέφωνο αντί της σάρωσης μιας κάρτας. Σχεδόν κάθε μεγάλη τράπεζα, εταιρεία πιστωτικών καρτών, διαχειρίστρια ασύρματων δικτύων αλλά και ένας ικανός αριθμός παικτών της Silicon Valley επιχειρούν να δουν το κινητό τηλέφωνο ως το επόμενο, πανταχού παρόν μέσο για ξόδεμα χρημάτων. Εγχειρήματα όπως η εκκολαπτόμενη υπηρεσία της Google «Google Wallet», η οποία ξεκινά δοκιμές αυτό το καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο, είναι το αποκορύφωμα μιας δεκαετίας αγωνιώδους τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλά και μέρος μιας πολυμέτωπης μάχης μεταξύ εταιρειών για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς λιανικών συναλλαγών εντός καταστημάτων αξίας 20,5 τρισ. δολ. Τη δημιουργία των δικών τους ψηφιακών πορτοφολιών προωθούν, μεταξύ άλλων, η Visa, η American Express, αλλά και η PayPal. Αν αυτή η τεχνολογία απογειωθεί, το κινητό τηλέφωνο μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο ελέγχου όχι μόνο για τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και για τα κουπόνια, τους πόντους αγορών και τα στοιχεία των καρτών μέλους, επιτρέποντας σε εταιρείες όπως η Google να δρομολογούν προσφορές προς το κινητό στον κατάλληλο χρόνο και τόπο. «Σε δέκα χρόνια από τώρα, ένα σημαντικό κομμάτι του μάρκετινγκ θα χρησιμοποιεί ως διάμεσο αυτό το εξατομικευμένο κανάλι ενημέρωσης», προβλέπει ο Mohammad Khan, ιδρυτής της ViVOtech.
Σελίδα 1 από 2 Επόμενη σελίδ
Πηγή:www.capital.gr

19 Αυγ 2011

To Google Related για να ανακαλύπτεις πράγματα ενώ σερφάρεις…


Αν είστε από αυτούς/ες που δεν έχουν καμία διάθεση να ανοίγουν νέα tabs μόνο και μόνο για να δουν για νέες πληροφορίες σε αυτό που κοιτούν εκείνη τη στιγμή online είστε τυχεροί…

Η Google έχει ένα νέο web browser extension για αυτή του δουλειά και ονομάζεται Google Related. Είναι ένα αυτόματο εργαλείο που αναζητά το σχετικό περιεχόμενο αυτόματα και real-time. Είτε μιλάμε για links σε άλλα άρθρα είτε για YouTube βίντεο, αν έχει σχέση τo Google Related θα το ψάξει…
Αν παράδειγμα κοιτάτε ένα website ή ένα εστιατόριο, το Google Related θα δώσει τη θέση του στο Google Maps, κριτικές και άλλα. Το καλύτερο δε είναι πως δεν χρειάζεται να φύγει κανείς από μια σελίδα για να τα δει.
Απλά κάνει highlight στα links στην Related toolbar και βρίσκει όσα αναζητά. Το Google Related είναι διαθέσιμο σαν extension στον Google Chrome και ως μέρος της Google Toolbar. Δείτε το κατατοπιστικό βίντεο…

 

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει φυλακή χιλιάδες μικροοφειλέτες!


Παρά τις (προφορικές) διαψεύσεις του υπουργείου Οικονομικών, αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει φυλακή και να κάνει κατασχέσεις σε πολίτες που χρωστούν στην εφορία ακόμη και 500 ευρώ!!! Όπως έγινε γνωστό το.....
υπουργείο οικονομικών δίνει προθεσμία δεκαπέντε ημερών σε 900.000 φορολογουμένους… με ληξιπρόθεσμα χρέη 41 δισ. ευρώ απειλώντας ότι, αν στο μεσοδιάστημα δεν ρυθμιστούν οι οφειλές, από τον Σεπτέμβριο επιστρατεύονται κατασχέσεις για τους οφειλέτες μικροποσών (!!!) και Αυτόφωρο για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ.Με αυτά τα μέτρα κινδυνεύουν όσοι χρωστούν έως 150.000 ευρώ, έλεγαν χθες αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Ήδη η εφορία έχει ξεκινήσει να στέλνει απειλητικά ραβασάκια ακόμη και σε όσους χρωστούν μικροποσά!

Θυμίζουμε ότι πριν από 20 ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Παντελής Οικονόμου δήλωνε: «δεν πρόκειται να πάνε στο Αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην εφορία 5.000 και 10.000 ευρώ. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η δέσμευσή μας».

Τελικά η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου και της κυβέρνησης είναι διαφορετική με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν, περίπου 170.000 Έλληνες φορολογούμενοι να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα.

http://www.kentrinews.gr/

..

Chibi~Ayn

Science vs. Religion: 50 Famous Scientists on God, Part 2


What uniform motion has to do with religion, or what Galileo can teach us about consciousness.
Last month, we watched 50 famous academics discuss God in a mashup video by British neurosurgeon Jonathan T. Pararajasingham, a fine addition to the ongoing conversation on science vs. religion and the psychology of faith. Now, Pararajasingham is back with a sequel mashup, featuring another 50 renowned academics, including Brain Pickings frequents Michio Kaku, Sean Carroll, V.S. Ramachandran, and Jonathan Haidt.

If you believe that the truth lies in strange scrolls, dug up by somewhere or other, written by someone, then there's no logical counter to that." ~ Sir Richard Friend
The sausage party in order of appearance:
51. Frank Wilczek, Nobel Laureate in Physics, MIT
52. VS Ramachandran, World-Renowned Neuroscientist, UC San Diego
53. Bruce C. Murray, Caltech Professor Emeritus of Planetary Science
54. Sir Raymond Firth, World-Renowned Anthropologist, LSE
55. Alva Noë, Berkeley Professor of Philosophy
56. Alan Dundes, World Expert in Folklore, Berkeley
57. Massimo Pigliucci, Professor of Philosophy, CUNY
58. Bede Rundle, Oxford Professor of Philosophy
59. Sir Richard Friend, Cambridge Professor of Physics
60. George Lakoff, Berkeley Professor of Linguistics
61. Sir John Sulston, Nobel Laureate in Physiology/Medicine
62. Shelley Kagan, Yale Professor of Philosophy
63. Roy J. Glauber, Nobel Laureate in Physics
64. Lewis Wolpert, Emeritus Professor of Biology, UCL
65. Mahzarin Banaji, Harvard Professor of Social Ethics
66. Walter Sinnott-Armstrong, Professor of Practical Ethics, Duke University
67. Richard Dawkins, Oxford Evolutionary Biologist
68. Bruce Hood, Professor of Experimental Psychology, Bristol
69. Marvin Minsky, Artificial Intelligence Research Pioneer, MIT
70. Herman Philipse, Professor of Philosophy, Utrecht University
71. Michio Kaku, CUNY Professor of Theoretical Physics
72. Dame Caroline Humphrey, Cambridge Professor of Anthropology
73. Max Tegmark, World-Renowned Cosmologist, MIT
74. David Parkin, Oxford Professor of Anthropology
75. Robert Price, Professor of Theology and Biblical Criticism
76. Jonathan Haidt, Professor of Psychology, Virginia
77. Max Perutz, Nobel Laureate in Chemistry
78. Rodolfo Llinas, Professor of Neuroscience, New York
79. Dan McKenzie, World-Renowned Geophysicist, Cambridge
80. Patricia Churchland, Professor of Philosophy, UC San Diego
81. Sean Carroll, Caltech Theoretical Cosmologist
82. Alexander Vilenkin, World-Renowned Theoretical Physicist
83. PZ Myers, Professor of Biology, Minnesota
84. Haroon Ahmed, Prominent Cambridge Scientist (Microelectronics)
85. David Sloan Wilson, Professor of Biology and Anthropology, SUNY
86. Bart Ehrman, Professor of Religious Studies, UNC
87. Seth Lloyd, Pioneer of Quantum Computing, MIT
88. Dan Brown, Fellow in Organic Chemistry, Cambridge
89. Victor Stenger, Emeritus Professor of Physics and Astronomy, Hawaii
90. Simon Schaffer, Cambridge Professor of the History of Science
91. Saul Perlmutter, World-Renowned Astrophysicist, Berkeley
92. Lee Silver, Princeton Professor of Molecular Biology
93. Barry Supple, Emeritus Professor of Economic History, Cambridge
94. Alan Dershowitz, Harvard Professor of Law
95. John Raymond Smythies, Professor Emeritus of Psychiatric Research
96. Chris Hann, Max Planck Institute For Social Anthropology
97. David Gross, Nobel Laureate in Physics
98. Ronald de Sousa, Emeritus Professor of Philosophy, Toronto
99. Robert Hinde, Emeritus Professor of Zoology, Cambridge
100. Carolyn Porco, NASA Planetary Scientist
For more on the subject, see BBC's excellent documentary, The End of God? A Horizon Guide to Science and Religion.
HT Open Culture

16 Αυγ 2011

delikatnienie.

Προσοχή: Οι φωτογραφίες στο Facebook μπορούν να σας μαρτυρήσουν στην πραγματ...


Πώς θα σας φαινόταν να περπατάτε στο δρόμο και ειδικό πρόγραμμα να μπορεί να σας αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει στο Facebook; Κάτι που ακούγεται μάλλον τρομακτικό, έγινε πρόσφατα πράξη…


Ερευνητές του Heinz College at Carnegie Mellon University, διεξήγαγαν σχετικό πείραμα, χρησιμοποιώντας ειδικό software αναγνώρισης προσώπων και βάσεις δεδομένων με φωτογραφίες προσβάσιμες από όλους (π.χ. από Facebook ή LinkedIn που δεν απαιτείται καν log in).

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα παρέμεινε σε ένα πολυσύχναστο σταθερό σημείο από όπου και φωτογράφιζε τους περαστικούς (με τη συγκατάθεση τους). Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα το πρόγραμμα να κατορθώσει να αναγνωρίσει το 31% των άγνωστων περαστικών!

Σκεφτείτε, λοιπόν, να περπατάτε αμέριμνοι στο δρόμο ή να απολαμβάνετε το ποτό σας σε ένα μπαρ και ένας άγνωστος, φωτογραφίζοντας σας, να μπορεί σε λίγα δευτερόλεπτα να γνωρίζει το ονοματεπώνυμο σας, πού δουλεύετε, αν είστε ελεύθερος και πολλά άλλα…

http://clopyandpaste.blogspot.com/

FFFFOUND!

Τι χρειάζεστε για ένα Εικονικό γραφείο


μέσω A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο.. από τον/την συγγραφέα P.I.D.Agency@gmail.com (AATON) στις 13/8/2011

Τελευταία, θα προσέξατε πως δεν γράφω συχνά όπως παλιά, και δεν ασχολούμαι πλέον τόσο με τα Widgets. Θεωρώ πως το θέμα με αυτά, έχει κορεσθεί, και πως πλέον είναι χάσιμο χρόνου. Λίγοι είναι πλέον αυτοί που δεν γνωρίζουν τα τι και τα πώς, μα, αν θέλουν, μπορούν να βρούν "σχεδόν" τα πάντα στις τόσες αναρτήσεις μου. Σήμερα όμως, αποφάσισα να σας γράψω μερικά, για το εικονικό γραφείο, μιας και στην Ελλάδα πάρα πολλοί την είδαν επιχειρηματίες, εκτός απο αρχηγοί.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι σας έχω για απόψε.

Το "Εικονικό γραφείο", όπου οι εργάτες και οι συνεργάτες μπορούν να βρίσκονται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είναι πλέον πραγματικότητα. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ανακαλύπτουν και χρησιμοποιούν το μοντέλο του "Εικονικού γραφείου", γλυτώνοντας έτσι τα έξοδα ενοικίασης χώρων, μετακίνησης υπαλλήλων, και πλήθος άλλων παγίων εξόδων.

Και ενώ τα μέλη μιας εικονικής ομάδας, δεν συναντιώνται πρόσωπο με πρόσωπο συχνά, συχνά συνεργάζονται online λαμβάνοντας μέρος σε συζητήσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Σήμερα, θα δούμε μερικά εξαιρετικά χρήσιμα Online εργαλεία και web υπηρεσίες, που θα μας βοηθήσουν (εμάς και τις εικονικές μας ομάδες συνεργατών) να συνδεθούμε και να συνεργαστούμε μεταξύ μας, καθώς και με τους πελάτες μας, όσοι απο εμάς έχουν κάποια επιχείρηση.



Email και Ημερολόγιο:
Εάν έχετε ένα "Εικονικό γραφείο", χρειάζεστε οπωσδήποτε τα Google Apps. Είναι απαραίτητα, πάει και τελείωσε. Αυτή η ισχυρή υπηρεσία, σας προσφέρει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Gmail), ημερολόγιο (Google Calendar) και web-based υπηρεσία Office (Google Docs) για κάθε έναν από τους υπαλλήλους σας, και με άφθονο χώρο αποθήκευσης.

Συνομιλίες/Chats:
Και ενώ το Google Apps προσφέρει επίσης ένα πανάλαφρο IM σέρβις που ονομάζεται Google Talk, το Skype είναι αυτό που θα σας προτείνω εδω. Ο λόγος είναι, ότι, υποστηρίζει chats για γκρούπ αρκετών ατόμων ταυτόχρονα, καθώς και video conferencing, σε αντίθεση με άλλα text και audio chats.

Άλλη μια χρήσιμη λειτουργία του Skype είναι τα SkypeCasts, όπου μπορείτε να φιλοξενήσετε voice conference-κλήσεις, με απεριόριστους συνομιλητές.
Ο Admin μπορεί πανεύκολα να συντονίσει συζητήσεις στο Skypecasts.


Online αποθήκευση εγγράφων/αρχείων: 
Λειτουργώντας ως εικονική ομάδα (team), είναι σημαντικό να υπάρχει ένας χώρος αποθήκευσης εγγράφων (και άλλων αρχείων) σε κάποιο κεντρικό σημείο που μπορεί να προσπελαστεί από τα υπόλοιπα μέλη ανά πάσα στιγμή της ημέρας, η της νύχτας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει πρότυπα πελατών, αρχεία PDF, λογισμικό εγκατάστασης, φωτογραφίες, videos και πολλά άλλα.

Η Box.net προσφέρει έναν πολύ απλό και εύχρηστο (σαν τον explorer) λογισμικό, για να αποθηκεύσετε αρχεία στο internet, με κατηγοριοποίηση, χρησιμοποιώντας tags και φακέλους.
Η δωρεάν έκδοσή του, προσφέρει 1 GB αποθηκευτικού χώρου.

Άλλες ονομαστές εταιρείες στον τομέα "online storage space" είναι οι:
XDrive (AOL),
Adobe Share,
Office Live Workspace (Microsoft)
και το νεοεμφανισθέν, Google Drive.

Τηλεφωνικές κλήσεις:
Είναι εύκολο πλέον να κάνει κάποιος τηλεφωνικές κλήσεις απο PC-σε-PC, χρησιμοποιώντας Skype ή Yahoo! Messenger δωρεάν.
Η JAJAH όμως, είναι h προτιμώμενη ως πολύ φτηνότερη λύση, εάν θέλετε να κάνετε διεθνείς ή υπεραστικές κλήσεις. Η JAJAH χρησιμοποιεί την τεχνική της VoIP για να συνδέσει συνηθισμένα τηλέφωνα (σταθερά και κινητά) προσφέροντας πολύ φθηνότερες τιμές, απο αυτές που θα πρόσφερε οποιαδήποτε εταιρεία τηλεφωνίας.

Τεχνική υποστήριξη:
Και ενώ μεγάλες εταιρείες έχουν μόνιμο τεχνικό προσωπικό για να επιλύσει τεχνικά προβλήματα, ένα εικονικό γραφείο, μπορεί να βρεί λύσεις χρησιμοποιώντας το CrossLoop, μια κοινής χρήσης επιφάνειας εργασίας υπηρεσία. Δηλαδή.
Όταν συναντήσετε ένα απροσπέλαστο τεχνικό πρόβλημα στον υπολογιστή σας, κάθε ένας ειδικός απο την ομάδα τους, μπορεί να αναλάβει να σας το διορθώσει, "μπαίνοντας" στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας το CrossLoop.
Κόστος: απο $0 έως και $89.

Κοινή χρήση οθόνης:
Το Microsoft SharedView είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινής χρήσης της οθόνης σας, που επιτρέπει έως και 15 εικονικά μέλη της ομάδας, να συνδεθούν μεταξύ τους και να συνεργάζονται. Μπορούν να μοιράζονται τις οθόνες τους, να συνεργάζονται στο ίδιο έγγραφο (να κάνουν αλλαγές) και να μεταφέρουν αρχεία μεταξύ τους.

Το SharedView είναι μια καλή επιλογή αν έχετε να δώσετε μια διάλεξη ή εκπειδευτικό σεμινάριο σε απευθείας σύνδεση σε μια μεγάλη ομάδα από συμμετέχοντες.



Μια άλλη λύση για web meeting είναι η Adobe Brio, που επίσης προσφέρει ένα whiteboard, διάφορα εργαλεία έξτρα, voice και video chat, όμως, το Brio (στην δωρεάν έκδοσή του) υποστηρίζει μέχρι 3 μόνο άτομα σε κάθε συνεδρία.

Setup Network Φάκελοι:
Η Leaf Networks σας προσφέρει μια απλή λύση, στο να διακινείτε αρχεία και φακέλους απο τον υπολογιστή σας, πρός άλλα μέλη της ομάδας σας. Είναι όπως ένα εικονικό LAN - εσείς ορίζετε ποιά αρχεία/φάκελοι είναι πρός διακίνηση, και έπειτα καλείτε τους συνεργάτες σας να συνδεθούν με τον υπολογιστή σας και να τα παραλάβουν.
Και δεν υποστηρίζει μόνο αρχεία. Η Leaf μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για σκληρούς δίσκους και εκτυπωτές κοινής χρήσης, δηλαδή, μπορείτε να στείλετε εντολές εκτύπωσης σε εκτυπωτές στην άλλη άκρη του κόσμου εξ αποστάσεως.

Συνεργασία πραγματικών σχεδιασμών: 
Εάν η εργασία σας συνεπάγεται συζητήσεις πάνω σε σχέδια, για τη διάταξη και τα πρωτότυπα με τους συνεργάτες σας, και με απομακρυσμένους υπολογιστές-πελάτες, για τις εγκρίσεις, το ConceptShare είναι ότι χρειάζεστε.

Είναι σαν οι σχεδιαστές και οι πελάτες, να κάθονται σε ένα εικονικό τραπέζι όλοι μαζί, με τα σχέδια του έργου ξεδιπλωμένα μπροστά τους - και να μπορούν να επισημάνουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, να προσθέτουν σχόλια και πολλά ακόμη.
Η βασική έκδοση του ConceptShare είναι δωρεάν.

Εκτός από αυτά τα εργαλεία, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Wikis (όπως το Wetpaint, ή την επερχόμενη υπηρεσία Jotspot) για τους συνεργάτες σας, ώστε να συνδεθούν μεταξύ τους, είτε για διασκέδαση, είτε για δραστηριότητες που σχετίζονται με την εργασία.

Αρχικές σελίδες (όπως Netvibes ή Pageflakes) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εικονικοί πίνακες ανακοινώσεων όπου μπορεί κανείς να διαβάσει όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις, μελλοντικά γεγονότα, να κάνουμε λίστες, ειδήσεις, blog buzz και άλλα.
Και για τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από τον web browser σας, ή ακόμα και απο το κινητό σας τηλέφωνο.

Υ.Γ. Όπου λείπουν τα Links, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση και να βρείτε τις εν λόγω σελίδες ανα πάσα στιγμή, αντιγράφοντας τις λέξεις. Σας κουράζω μήπως; :)

Καλή περιήγηση, καλές δοκιμές, και καλή επιτυχία.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...