1 Απρ 2009

Ιρβιν Γιάλομ -χτες

-Ο καρκίνος είναι το καλύτερο φάρμακο κατά των νευρώσεων -γιατί άραγε όλος αυτός ο κόσμος σπεύδει να με δει στα 77 μου χρόνια;Μήπως φοβάται ότι θα πεθάνω και δεν θα έχει ξανά την ευκαιρία; -Ο φόβος του θανάτου είναι η μητέρα όλων των θρησκειών. Ολα τα θρησκεύματα που γνωρίζω προσφέρουν ένα είδος αθανασίας, ανακουφίζοντας επιπόλαια τις φοβίες μας» -Πολλές ασθενείς μού εκμυστηρεύθηκαν ότι άρχισαν να εκτιμούν πραγματικά τη ζωήόταν ανακάλυψαν ότι επρόκειτο να πεθάνουν. Αρχισαν να παρατηρούν τις αλλαγές των εποχών,να λένε “όχι” σε ανούσιες συναθροίσεις,να μην κάνουν παρέα με ανθρώπους που δεν συμπαθούν.Οσο κυνικό και αν ακούγεται,ο καρκίνος είναι το καλύτερο φάρμακο κατά των νευρώσεων» -Σημασία έχει να κάνεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου να νιώσει ότι και εσύ φοβάσαι εξίσου τον θάνατο -Οσο λιγότερα απωθημένα αφήνουμε μέσα μαςτόσο λιγότερο φοβόμαστε να πεθάνουμε.Αφήστε μόνο ένα φέρετρο πίσω σας, χωρίς “γιατί” και “μακάρι”. Εξαντλήστε τα περιθώρια, αγγίξτε τα όριά σας, ζήστε τη ζωή σας απο το ΒΗΜΑ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=49&ct=4&artid=261906 κατοπιν υποδειξεως του http://antonios-pressinfo.blogspot.com/ (σημερα ο μπλογγερ δεν επιτρεπει λεει να βαζομε κανονικα λινκ)

2 σχόλια:

speira είπε...

Την πιο αισιόδοξη οπτική για τη ζωή, συχνά και την πιο ακομπλεξάριστη την έχω δει σε ανθρώπους που έχουν περάσει τα 70. Μπορέι να είναι η γνωση της ζωής, χωρίς τον φόβο του θανάτου, μπορέι και τα δυο.
Καλό μας μήνα

ps είπε...

οι ανθρωποι μεγαλωνοντας ή οδευουν προς σοφία μεριά ή ξεμωραινονται.
Ισως ο αυτοπροσδιορισμος ειναι ενα κομβικο σημειο. Καθοριζει την οπτικη και τις συγκρουσεις και αυτα καθοριζουν αλλα οπως: υγεια και σχεσεις (μεσα και εξω)...
Δεν ξερω.. ισως

Καλο μηνα σπειρουλα και γενικως σου ευχομαι μια ανοιξη με τα ολα της!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...