15 Οκτ 2009

H πρώτη Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη ΜηΒία είναι ήδη γεγονός! Ξεκίνησε την Παρασκευή, 2 Οκτώβρη 2009, από το Wellington της Νέας Ζηλανδίας, ταξίδεψε το Σάββατο στο Sydney της Αυστραλίας και βρέθηκε την Κυριακή να σχηματίζει το σήμα και τη λέξη της ειρήνης στο Bondi Beach της ίδιας πόλης.

Ο πυρσός που έφτασε από τη Χιροσίμα, το λουλουδένιο στεφάνι στο άγαλμα του Γκάντι στις 02/10, μέρα έναρξης της πορείας και επέτειο των γενεθλίων του, τα χαμόγελα και το φως στα μάτια αυτών που ταξιδεύουν, αλλά και αυτών που τους υποδέχονται, καθώς και οι εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο από τον πλανήτη που γιορτάζει την έναρξη της Πορείας, σηματοδοτούν την παγκόσμια προσταγή για:

• πυρηνικό αφοπλισμό σε παγκόσμιο επίπεδο
• άμεση απόσυρση των στρατευμάτων εισβολής σε περιοχές υπό κατοχή
• σταδιακή και αναλογική μείωση των συμβατικών όπλων
• υπογραφή συμφώνων για την κατάργηση των επιθέσεων μεταξύ των χωρών
• αποκήρυξη του πολέμου ως μέσο επίλυσης των διαφορών ανάμεσα στα κράτη,

Εικόνες ανθρώπινες και πανέμορφες από το Παρίσι, την Τουλούζη, το Μιλάνο, τη Ρώμη, την Πράγα, τη Βιέννη, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, το Πόρτο, το Όσλο, τη Στοκχόλμη, γιορτές από μακριά, από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, το Περού, την Αργεντινή, την Ινδία, το Μεξικό, τη Μάλαγα, την Κόστα Ρίκα… Κι ο κατάλογος μεγαλώνει ώρα με την ώρα!

Στην Αθήνα ξεκινάμε στις 28 Οκτωβρίου με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη όπου θα υποδεχθούμε με εκδηλώσεις τμήμα της πορείας που φτάνει από την Μεσοποταμία μέσω Κωνσταντινούπολης στην ελληνική συμπρωτεύουσα (θα έχει ήδη περάσει από Κάιρο, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Συρία, Ιορδανία, Ιράκ, Κουρδιστάν, Τουρκία). Στις 30 Οκτωβρίου ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη η Βαλκανική πορεία που θα περάσει από Οχρίδα, FYROM, Πρίστινα, Βελιγράδι, Σαράγεβο, Ζάγκρεμπ, Λουμπλιάνα, Τεργέστη, Βιτσέντζα, με κατάληξη τη Γενεύη.

Για να ενημερώνεστε για την Πορεία και να δηλώσετε την υποστήριξή σας ή και τη συμμετοχή σας στις επιμέρους διαδρομές, επισκεφτείτε: www.kosmosxorispolemous.gr για την ελληνική ιστοσελίδα και: www.theworldmarch.org για την παγκόσμια ιστοσελίδα



Προτείνουμε:
http://www.youtube.com/watch?v=8jQe6y-Kq28 day 1 – Wellington, N. Zealand
http://www.youtube.com/watch?v=LUxgmOp9LoA day 2 – Sydney, Australia
http://www.youtube.com/watch?v=O_Av9wnWHd4 day 3 – Bondi Beach, Sydney
http://www.youtube.com/watch?v=VFe50YS7lsI the biggest karaoke of the world – Milano, Italy
http://blog.theworldmarch.org/ το blog της βασικής ομάδας (που κάνει όλη την πορεία). Με περιγραφές κάθε μέρας, βίντεο και φωτογραφίες
http://worldmarchgr.wordpress.com/ ελληνική ιστοσελίδα με καθημερινές ενημερώσεις από την πορεία και τον κόσμο.


Διοργάνωση:




Ομάδα επικοινωνίας
Μάρα Ρέπα: 6932433873 – aeriko7@yahoo.com
Μαριανέλλα Κλώκα: 6942913972 – mkloka@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...