20 Νοε 2009

What is Google Chrome OS?Google Chrome OS Demo
Chromium OS είναι το όνομα του project με τις πρώτες τεχνικές πληροφορίες:
1) Έτοιμο για τους χρήστες σε εναν χρόνο.
2) Boot σε 3-4 δευτερόλεπτα.
3) Οι εφαρμογές ονομάζονται panels και ανοίγουν από τυπικό μενού επιλογών με τα βασικά (chrome menu). Μένουν στατικές κατά την πλοήγηση.
3) Πλοήγηση στα "desktop" του OS μέσω διαδικασίας (overview mode) παρόμοιας του Activities του Gnome 3.
4) θα τρέχει δε σε επεξεργαστές x86 και ARM.
Μετά τα smartphones, στα οποία η εταιρεία κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της με το λειτουργικό Android, η Google θέτει ως στόχο της κατ' αρχήν τα δημοφιλή netbooks με ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux και στον browser της Chrome.
Στην εκδήλωση, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση μιας πρώιμης έκδοσης του κώδικα του Chrome OS σε προγραμματιστές και στην κοινότητα του λογισμικού ανοικτού κώδικα.
Σύμφωνα με στελέχη της Google, στόχος του Chrome OS είναι να κάνει τον υπολογιστή να λειτουργεί όπως μια τηλεόραση, που ο χρήστης ανοίγει και κλείνει σε δευτερόλεπτα. Οι εφαρμογές και τα δεδομένα θα βρίσκονται στο Web και οι χρήστες δε θα μπορούν να εγκαταστήσουν προγράμματα.

Τα netbooks που θα έχουν εγκατεστημένο το Chrome OS, δε θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς σύνδεση στο Internet, αλλά θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα που έχουν αποθηκευθεί σε USB flash drives, εφόσον αυτά τα δεδομένα μπορούν να εμφανιστούν μέσα σε ένα browser.
Όπως διευκρίνισε ο Sundar Pichai, αντιπρόεδρος της Google στον τομέα της ανάπτυξης προϊόντων, τα συστήματα με το Chrome OS δεν προορίζονται να γίνουν κύρια συστήματα ενός χρήστη αλλά θα έχουν πάντα συνοδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν αφού δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες αντίστοιχες εφαρμογές στο Web.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι το Chrome OS δεν έχει σχεδιαστεί να τρέχει σε υπάρχον hardware, αλλά η Google θα καθορίσει έναν κατάλογο με hardware αναφοράς, που θα υποστηρίζει το Chrome OS. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η λεπτομέρεια ότι το λειτουργικό σύστημα δε θα υποστηρίζει σκληρούς δίσκους, αλλά μόνο συσκευής αποθήκευσης solid state. Η ίδια η Google δε θα κατασκευάζει hardware για το λειτουργικό της, όπως το κάνει η Apple, αλλά θα έχει ευρύ έλεγχο πάνω στις συσκευές και υποσυστήματα που θα χρησιμοποιούνται με αυτό.
Βέβαια, η εταιρεία τονίζει ότι, εφόσον το Chrome OS είναι ανοικτού κώδικα, οποιοσδήποτε θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αναπτύξει ένα παρόμοιο σύστημα που θα βασίζεται σε κάποιον άλλο browser και θα υποστηρίζει διαφορετικό hardware.
Μπορείτε να δείτε για το Chromium OS εδώ (περιλαμβάνονται εντυπωσιακά βίντεο) :
http://blog.chromium.org/
Και για πληροφορίες από την μεριά της Google με ένα περιγραφικό βίντεο :
http://googleblog.bl...pen-source.html


ayto to keimenaki einai apo edo

4 σχόλια:

antonios είπε...

Μπράβι παιδί μου. Μπλπγκάρχισα. Πολύ χρήσιμο. Το είχα κατεβάσει και δεμ ήξερα τι να το κάνω..

palioskilo είπε...

ENAS EINAI O BLOGARXIS!!!!!!!
MIN MPERDEVOMASTE!!!!!

antonios είπε...

Ενας αλλα γερων

palioskilo είπε...

o enas einai enas- sketo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...