25 Μαΐ 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τούρκοι εθνικιστές τρομάζουν τη Γερμανία - κόσμος

Βερολίνο

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Διεύθυνση Αλλοδαπών της Γερμανίας απασχολήθηκαν την περασμένη Παρασκευή με το "πρόβλημα" το οποίο φαίνεται έχουν δημιουργήσει "κάποιες ομάδες δεύτερης και τρίτης γενιάς" μεταναστών από την Τουρκία οι οποίες, σύμφωνα με καταγγελίες εκκλησιαστικών και άλλων γερμανικών οργανώσεων "διαφέρουν ελάχιστα (...) είτε καθόλου" από τις νεοναζιστικές οργανώσεις και τους ισλαμιστές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία.

Υπ' όψιν τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν και δυο κείμενα αξιόλογων τούρκικων οργανώσεων και ομάδων της Γερμανίας--των νεαρών μουσουλμάνων "Generation Zukunft e.V" και της "Grupe Fuenf". Καμία από αυτές δεν περιλαμβάνεται στην μαύρη λίστα των επικίνδυνων της Γερμανίας.

Η πρώτη, μεταξύ άλλων, καλεί τους τούρκικης καταγωγής Γερμανούς να απαιτήσουν "αυτονομία για τους Τούρκους της Γερμανίας με απώτερο στόχο αυτόνομη, ανεξάρτητη διακυβέρνηση. Τα σήματα και οι επιγραφές στη Γερμανία να γράφονται τούρκικα, στα σούπερ Μάρκε οι πληροφορίες να είναι στα τούρκικα. Θέλουμε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία να γίνει το πρώτο ομοσπονδιακό τούρκικο κρατίδιο. Σε απώτερο στάδιο και το Βερολίνο να γίνει αυτόνομη τούρκικη περιοχή. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιστρέψει στη Βόννη". [Ση. Το τούρκικης καταγωγής στοιχείο αποτελεί το 14% ως 21% του πληθυσμού στη Βεστφαλία και στο Βερολίνο, αντίστοιχα].

Η σχετική διακήρυξη διατυπώνει και τα εξής. "Οι δημογραφικές προοπτικές δείχνουν ότι οι Τούρκοι συνιστούν ένα σημαντικό τμήμα της νέας γενιάς του γερμανικού πληθυσμού. Υπ' αυτό το πρίσμα, αποτελούμε το μέλλον της Γερμανίας. Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να βλέπει ποιος είναι δίπλα της".

Η "Grupe Fuenf" είναι ακόμη πιο ριζοσπαστική στις...παραισθήσεις της. Σε μνημόνιο το οποίο δημοσίευσε ο "Kurier der Christlichen Mitte" No 3--και το οποίο προκάλεσε την κινητοποίηση των γερμανικών αρχών--διατυπώνονται τα εξής απίστευτα. "Μη ξεχνάει ότι ήταν οι ξένοι που ανοικοδόμησαν τη χώρα όταν η Γερμανία ήταν ερείπια και στάχτες. Οι ξένοι, Τούρκοι κυρίως, έφεραν την ευημερία στη Γερμανία. Χωρίς αυτούς η Γερμανία θα ήταν ακόμη μόνο χαλάσματα. Γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα ανήκει σ' εκείνους που την οικοδόμησαν--σε πολιτογραφημένους ξένους. Γι αυτό, απαιτούμε ψήφο, απαιτούμε ασφαλισμένη εργασία και συμμετοχή στις αποφάσεις. Ο νέος καγκελάριος και οι υπουργοί πρέπει να είναι Τούρκοι. Ο σταυρός πρέπει να εκλείψει, καθώς το Ισλάμ είναι η ισχυρότερη δύναμη..."

1 σχόλιο:

thalassamov είπε...

Χμ...ο Κούριερ Κρίστιαν Μίττε αντιπροσωπεύει ακριβώς τον ίδιο θρησκευτικό φανατισμό όπως οι τουρκικές οργανώσεις που αναφέρεις.
Μόνο οι θεωρίες που αναπτύσσει για τη θέση της γυναίκας, και οι επιστημονικές έρευνες που παρουσιάζει για την ομοφυλοφιλία, αρκούν για να τον απορρίψεις.
Ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις σίγουρα. Ο φανατισμός όμως ισλαμιστών ή χριστιανών μαζί με την αδιαφορία του μέσου Γερμανού πολίτη, δεν είναι απαραίτητα εκρηκτικό μίγμα φόβου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...