5 Νοε 2010

Η αυτοθεραπεία του ανθρώπινου οργανισμού

Οι γιατροί έστειλαν στο σπίτι του, για να πεθάνει ήρεμα έναν άντρα του οποίου οι πνεύμονες ήταν γεμάτοι καρκίνο, αφού του είπαν ότι η ιατρική δε μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο για αυτόν. Έξι μήνες αργότερα εμφανίστηκε στο γραφείο του γιατρού που τον παρακολουθούσε, τελείως καλά.

Μία νέα γυναίκα διαβητική και μανιώδης καπνίστρια βρίσκεται αναίσθητη σε μία μονάδα καρδιολογικών περιστατικών, μετά από μία βαριά καρδιακή προσβολή. Ο γιατρός της παρακολουθεί με αγωνία την καρδιακή της λειτουργία να επιδεινώνεται γρήγορα, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για να την σώσει. Το επόμενο πρωί είναι ξύπνια και μιλάει και είναι βέβαιο ότι έχει αρχίσει να βελτιώνεται.

Ένας νευροχειρουργός λέει σε δύο απαρηγόρητους γονείς ότι ο γιος τους, που βρίσκεται σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα, στο οποίο έπαθε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, δε θα συνέλθει ποτέ. Το παιδί αυτό είναι τώρα καλά.

__Οι περισσότεροι γιατροί έχουν παρόμοιες ιστορίες να διηγηθούν, ιστορίες αυτόματης θεραπείας. Θα βρείτε πολλές περισσότερες αν ψάξετε, αν και είναι λίγοι οι ιατρικοί ερευνητές που το κάνουν αυτό. Για πολλούς γιατρούς, αυτές δεν είναι τίποτε περισσότερο από απλές ιστορίες, δεν τις παίρνουν στα σοβαρά, δεν τις μελετούν και δεν αναζητούν πηγές πληροφοριών σχετικά με την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται.
__Στο μεταξύ, η σύγχρονη ιατρική έχει γίνει τόσο δαπανηρή, που γονατίζει την οικονομία πολλών ανεπτυγμένων χωρών και είναι απλησίαστη για μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αυτού του πλανήτη. Σε πολλές χώρες οι πολιτικοί συζητούν για το πως θα καλύψουν τα έξοδα για τις παροχές υγείας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι σε όλη την ιστορία του ανθρώπου υπάρχει μία φιλοσοφική διαφωνία σχετικά με τον ακριβή ορισμό των παροχών υγείας.  Οι γιατροί πιστεύουν ότι η υγεία απαιτεί την εξωτερική παρέμβαση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ενώ οι υγιεινιστές επιμένουν ότι η υγεία είναι το αποτέλεσμα μίας διαβίωσης σε αρμονία με τους φυσικούς νόμους. Στην αρχαία Ελλάδα οι γιατροί εργάζονταν υπό την προστασία του Ασκληπιού, του θεού της Ιατρικής, ενώ οι θεραπευτές είχαν ως προστάτιδά τους την κόρη του Ασκληπιού, την Υγεία, τη θεά της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...