25 Νοε 2010

Ο Σταύρος Ψυχάρης επιβεβαιώνει την αναστολή έκδοσης του Βήματος-γενική απεργ...Και επισήμως πέφτουν οι τίτλοι τέλους για το ημερήσιο Βήμα. Όπως ανακοίνωσε ο εκδότης της εφημερίδας και μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, η έκδοση της εφημερίδας αναστέλλεται και αύριο θα κυκλοφορήσει για τελευταία φορά. Στα περίπτερα θα βρίσκεται μόνο το Βήμα της Κυριακής, που θα συνεχίσει να εκδίδεται κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ψυχάρης, στη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, δε θέλησε να δεσμευθεί για την απορρόφηση και των 163 δημοσιογράφων που εργάζονται στο καθημερινό φύλλο σε άλλες εκδόσεις του ΔΟΛ. Παράλληλα, στην ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο ο διευθυντής του Βήματος, Παντελής Καψής στους δημοσιογράφους, προσπάθησε να τους καθησυχάσει, λέγοντας οτι έχει προτείνει στον κ. Ψυχάρη να μην προχωρήσει σε περαιτέρω απολύσεις στον ΔΟΛ, αλλά να μειώσει τους μισθούς κατά 10% (για αποδοχές από 1.000 έως 3.000 ευρώ) και 15% για όσους λαμβάνουν μισθούς μεγαλύτερους των 3.000 ευρώ.
Συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είχε και ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι Χρήστος Παναγόπουλος ο οποίος επέμεινε στην απόφαση του ομίλου Αλαφούζου για μισθολογική μείωση κατά 10% σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους από τη νέα χρονιά.
Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη γενικής απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ για τις 30 Νοεμβρίου και θα συντονιστεί με τα υπόλοιπα σωματεία προκειμένου να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...