23 Σεπ 2010

Πώς Να Φτιάξεις Καλύτερη Αθήνα; Γκρέμιστην



Να μια ωραία, ωραιότατη ιδέα με την οποία το σπιτόσκυλο εκ πρώτης όψεος συμφωνεί με ενθουσιασμό: Μη φτιάξεις τεράστιο πάρκο στο Ελληνικό. Φτιάξε πάρκα και διαμερίσματα. Τα διαμερίσματα δώσε τα σε κατοίκους παλιών διαμερισμάτων στην Αθήνα. Τα παλιά διαμερίσματα: Γκρέμιστα. Ισοπέδωσε ολόκληρα τετράγωνα, και φτιάξε πάρκα. Αντί να έχεις ένα αχανές (μιάμιση φορά το Central Park) δάσος στην άκρη της πόλης, φτιάξε πολλά μικρότερα πάρκα μέσα της.
Η περιοχή του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σύμφωνα με τον καταλανό αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Χοσέ Αθεμπίγιο αλλά και τονκαθηγητή Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Ηarvard κ. Σπύρο Πολλάλη, θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα τέτοιο σενάριο.  Η βασική σκέψη είναι: «μεταφορά» τμήματος του Ελληνικού εκεί όπου χρειάζονται ελεύθεροι χώροι. «Η απαλλοτρίωση γης στις υποβαθμισμένες περιοχές μπορεί να γίνει με οικονομικούς πόρους από τη χρήση γης στον χώρο του αεροδρομίου» λέει ο κ. Πολλάλης. Στόχος είναι να δημιουργηθούν πολλά μικρά πάρκα-πλατείες διάσπαρτα στην Αθήνα και όχι λίγα μεγάλα πάρκα. «Ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από την οικονομική επιτυχία της ανάπτυξης του χώρου τού πρώην αεροδρομίου» τονίζει ο καθηγητής.
Διάβασε εδώ και τις υπόλοιπες προτάσεις. Το σπιτόσκυλο ζει για την ημέρα που βαριοπούλες και αυτά τα πως-τα-λένε με τη μπάλα που γκρεμίζει θα ισοπεδώσουν άσχημα, γκρίζα και ασφυκτικά οικοδομικά τετράγωνα στις Κυψέλες και τους Κορυδαλλούς. Όχι ότι το βλέπει να γίνεται, αλλά νταξ, όσο ζει κανείς, ελπίζει.
Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.
Θυμήσου γνώμες για το πάρκο στο Ελληνικό εδώ κι εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...