18 Σεπ 2010

Το PlayStation 3 προβάλλει 3D ταινίες


Τη δυνατότητα να βλέπουν τρισδιάστατες ταινίες δίνει στους χρήστες του το Playstation. Η Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις 21 Σεπτεμβρίου θα διατίθεται το νέο, αναβαθμισμένο λογισμικό της κονσόλας, που επιτρέπει στο PS3 να παίζει τρισδιάστατες ταινίες.

Από χθες, επίσης, πωλείται στα ελληνικά καταστήματα και το PlayStation Move, ένα πρωτότυπο χειριστήριο που αναγνωρίζει τις κινήσεις του παίκτη.

«Η γοητεία του 3D»

«Η γοητεία και η απήχηση των βιντεοπαιχνιδιών σίγουρα ενισχύονται με την τεχνολογία 3D», σχολίασε ο Χιρόσι Καουάνο της Sony, στο Tokyo Game Show.

Η κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας παίζει ήδη τρισδιάστατα παιχνίδια, χάρη σε ενημέρωση λογισμικού (firmware) που διατέθηκε νωρίτερα φέτος.

Οι τρισδιάστατες δυνατότητες του PS3 επεκτείνονται τώρα στις ταινίες, για τις οποίες πάντως απαιτούνται τα ειδικά γυαλιά που συνοδεύουν τις 3D τηλεοράσεις Sony Bravia.

PlayStation Move

Στην έκθεση βιντεοπαιχνιδιών του Τόκιο, η Sony παρουσίασε το PlayStation Move, ένα χειριστήριο που μοιάζει με ραβδί και αναγνωρίζει τις χειρονομίες και τις κινήσεις του χρήστη.

Στην ελληνική αγορά, το Move κοστίζει περίπου 40 ευρώ (65 ευρώ στο πακέτο που περιλαμβάνει και ένα βιντεοπαιχνίδι). Η χρήση του απαιτεί και την κάμερα Eye, η οποία πωλείται προς 36 ευρώ.

Προαιρετικά, το Move συνεργάζεται και με ένα συνοδευτικό «χειριστήριο πλοήγησης» (κοστίζει 31 ευρώ) και μια προσθήκη σε σχήμα όπλου (τιμάται 15 ευρώ).

Το αντίστοιχο σύστημα της Microsoft για το Xbox 360 ονομάζεται Kinect και θα πωλείται στην τιμή των 160 ευρώ μαζί με ένα συμβατό παιχνίδι. Σε αντίθεση με την τεχνολογία της Sony, το Kinect αναγνωρίζει από μακριά τις κινήσεις του παίκτη και δεν απαιτεί χειριστήριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...