28 Δεκ 2010

3D Rainbow Art by Gabriel Dawe


Παιδαγωγικές ιστορίες


Η ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ
Ο Σαλίφ Γκουίντο είναι αγρότης από ένα χωριό του Μάλι, το Εντέ,και διηγείται πώς οι χωρικοί ανασύστησαν μια παλιά οργάνωση αγροτών, την Barahogon, η οποία για γενιές ολόκληρες ενθάρρυνε τη διατήρηση και τη διαχείριση του πλούτου που αποτελούσαν τα δέντρα όμως, οι δραστηριότητές της σταμάτησαν, όταν κηρύχθηκε παράνομο το κόψιμο των δέντρων. Πράγματι, η γαλλική αποικιακή διοίκηση διακήρυξε ότι όλα τα δέντρα αποτελούσαν ιδιοκτησία του κράτους, γεγονός που της επέτρεψε να πωλεί δικαιώματα υλοτομίας στους ξυλοκόπους.
Παρόμοιες ρυθμίσεις ίσχυσαν και μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας. Οι χωρικοί που συλλαμβάνονταν να κλαδεύουν ή να κόβουν δέντρα τιμωρούνταν. Έτσι, ξερίζωναν αμέσως τα νεαρά βλαστάρια των δέντρων μόλις φύτρωναν, για να αποφύγουν στο μέλλον τυχόν προβλήματα με τις αρχές. Η συνέχιση αυτών των πρακτικών κατά τη διάρκεια αρκετών γενεών είχε ως αποτέλεσμα να απογυμνώνεται το έδαφος και να ξεραίνεται ολοένα περισσότερο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η κυβέρνηση του Μάλι ψήφισε νόμο με τον οποίο μεταβιβαζόταν στους αγρότες η ιδιοκτησία των δέντρων που βρίσκονταν στη γη τους. Η εξέλιξη οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι φοβήθηκε τον θυμό των αγροτών οι οποίοι, έξαλλοι από την κακομεταχείριση που υφίσταντο, είχαν σκοτώσει κάμποσους δασικούς υπαλλήλους. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έλαβαν γνώση του νόμου μονάχα όταν η οργάνωση Sahel Eco ξεκίνησε μια ενημερωτική εκστρατεία. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς η ΥΦΑ. Κι όπως εξηγεί ο Τόνι Ρινόντο, αυστραλός γεωπόνος ιεραπόστολος, η πρωτοβουλία αυτή άρχισε να διαδίδεται στον Νίγηρα μονάχα όταν οι αρχές ανέστειλαν την ισχύ των νομοθετικών διατάξεων που απαγόρευαν την κοπή των δέντρων -για να φυτέψουν δέντρα οι αγρότες, πρέπει να έχουν και το δικαίωμα να τα κόβουν...
Σε ολόκληρη τη Δυτική Υποσαχάρια Αφρική παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο: η ΥΦΑ διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, από αγρότη σε αγρότη κι από χωριό σε χωριό, στο βαθμό που οι άνθρωποι διαπίστωναν με τα ίδια τους τα μάτια τα θετικά της αποτελέσματα. Στο εξής, χάρη στην αγροτική δενδροκομία, είναι δυνατόν να διακρίνουμε στις δορυφορικές φωτογραφίες του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (US Geological Survey) τη μεθόριο ανάμεσα στον Νίγηρα και στη Νιγηρία. Στην πλευρά του Νίγηρα βλέπουμε άφθονη φυτοκάλυψη του εδάφους. Αντιθέτως, στη Νιγηρία το έδαφος είναι σχεδόν γυμνό, καθώς απέτυχαν με θεαματικό τρόπο τα ευρύτατα προγράμματα φύτευσης δέντρων. Ακόμα και υπέρμαχοι της ΥΦΑ, όπως ο Ρέιτζ κι ο Ρινόντο, όταν το 2008 είδαν τις δορυφορικές αυτές λήψεις έμειναν άναυδοι. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι -μονάχα στον Νίγηρα- οι αγρότες είχαν φυτέψει 200 εκατομμύρια δέντρα και είχαν βελτιώσει την ποιότητα περίπου 3.125 τετραγωνικών χιλιομέτρων υποβαθμισμένης γης.
Απ' ό,τι αφήνουν να διαφανεί τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα, οι περιοχές του νότιου τμήματος της χώρας όπου εφαρμόζεται η αγροτική δενδροκομία, είναι εκείνες που αποδεικνύονται ανθεκτικότερες στη σημερινή ξηρασία. Ο Ρέιτζ εξηγεί ότι, επιπλέον, τα δέντρα αποτελούν ένα οικονομικό όπλο το οποίο επιτρέπει την αντιμετώπιση των συνεπειών της ξηρασίας: κατά τη διάρκεια της ξηρασίας του 2005, οι χωρικοί έκοψαν δέντρα, πούλησαν την ξυλεία και με τα χρήματα που εισέπραξαν αγόρασαν δημητριακά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΠΛΟ
Η ΥΦΑ στηρίζεται σε γνώσεις που διατίθενται δωρεάν και δεν προϋποθέτει καμία εξάρτηση από την ξένη βοήθεια. Συνεπώς, συμπεραίνει ο Ρέιτζ, είναι πολύ διαφορετική από το αναπτυξιακό μοντέλο των «χωριών της χιλιετίας» που προωθεί ο Τζέφρι Σακς, ο διευθυντής του Ινστιτούτου της Γης του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο οποίος διαθέτει μεγάλη διεθνή επιρροή. Το πρόγραμμα παρέχει στα χωριά αυτό που θεωρεί ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που απαιτούνται για την ανάπτυξη: σύγχρονους σπόρους και λιπάσματα, γεωτρήσεις για πρόσβαση σε πόσιμο νερό, κλινικές. Ο Ρέιτζ υποστηρίζει ότι, «όσο ελκυστικό κι αν φαίνεται αυτό το όραμα για την εξάλειψη της πείνας στην Αφρική, έχει ένα πρόβλημα: δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πράγματι, το πρόγραμμα των "Χωριών της Χιλιετίας" απαιτεί την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε κάθε χωριό, καθώς και την παροχή διεθνούς βοήθειας για αρκετά χρόνια. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη λύση. Κι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η διεθνής κοινότητα θα προσφέρει τα δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για τη δημιουργία δεκάδων "Χωριών της Χιλιετίας" στην Αφρική». Οντως, μετά την οικονομική κρίση του 2008, η ξένη βοήθεια στέρεψε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να διαδραματίσει κάποιον ρόλο: μπορεί να χρηματοδοτήσει -και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος- τη διάδοση της πληροφόρησης η οποία επέτρεψε στην ΥΦΑ να κερδίσει με τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα τη Δυτική Υποσαχάρια Αφρική.*
Εξίσου περίεργη είναι φυσικά η επιχείρηση "μόρφωση για τροφή" (ή η αντίστοιχη "εργασία για φαγητό") που αποτελούν πρακτικές του WFP (Παγκόσμιο Πρόγραμμα για την Τροφή του ΟΗΕ). Φυσικά η μόρφωση ή η εκπαίδευση μπορούν να συνδράμουν ώστε να απαλλαγούν σταδιακά οι άνθρωποι αυτοί από τη φτώχεια. Όμως το τι είδους μόρφωση ή εκπαίδευση θα πάρουν τα παιδιά της Αφρικής, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διεργασιών της δικής τους κοινωνίας, της δικής τους παράδοσης και της δικής τους ιδεολογίας. Η "ξένη" εκπαίδευση με ανταμοιβή ένα πιάτο φαγητό, μοιάζει περισσότερο με το τυρί στη φάκα...
Και σίγουρα η πείνα και η φτώχεια δεν θα σβήσουν από τον παγκόσμιο χάρτη, από την καλή θέληση απλών πολιτών που συνδράμουν απ' το υστέρημα τους στα έργα και τις προσπάθειες οργανώσεων. Αυτή είναι η πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, η οποία μπορεί να έσωσε λίγες ψυχές από βέβαιο θάνατο, αλλά έδεσε ταυτόχρονα ακόμη πιο γερά τις φτωχές χώρες στον οικονομικό κατήφορο και το θάνατο...(3)
Η παλιά φωτογραφία είναι από(2)
Ενώ άλλοι φωτογράφοι στη δεκαετία του '60 εστίαζαν κυρίως στην εμπορική φωτογραφία, ο J.D.'Okhai Ojeikere είχε άλλες ιδέες. Θέλησε να αποτυπώσει τις πολιτιστικές διαστάσεις της κοινωνίας, με θέματά που απεικονίζουν συνήθως τις στυλιστικές επιλογές των φωτογραφιζομένων, αντλούμενοι κυρίως από τις εθνογραφικές τους διαφορές.
Οι φωτογραφίες του J.D.'Okhai Ojeikere μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε τις αλλαγές στο ύφος και στις τάσεις της μόδας στη γεννέτειρά του Νιγηρία, συγκρίνοντας τες με το σήμερα. Δείτε ακόμη:(4)
Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τα σχόλια των λευκών αφεντικών, όταν έβλεπαν αυτή την ενασχόληση με τα μαλλιά τους.
* Καινοτομία εναντίον πείνας.Του MARK HERTSGAARD Δημοσιογράφος, «The Nation», Νέα Υόρκη.* http://hkaragiannis.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
(3) http://promhtheas.wordpress.com/2009/04/29
Φωτογραφίες από:
(2)http://omogeneia.ana-mpa.gr/specials/africa/
http://www.asante.gr/stiles/photos/42-photos/860-outofafrica.html
http://www.wayfaring.info/2009/05/11/another-malawi/
http://oursurprisingworld.com/malawi-part-1/
(4)http://www.asante.gr/stiles/photos/42-photos/744-hairproject.html
Το ιστολόγιο δε ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων.
Γράψτε ένα σχόλιο.

Οι κατώτεροι μισθοί έχουν ως εξής…


ον κώδωνα του κινδύνου για το ύψος του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα κρούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων, με αφορμή την ετήσια έκθεσή της για τη χώρα μας και μάλιστα αναφερόμενη στην περίοδο πριν το Μνημόνιο (έως το τέλος του 2009).
katwtatos miniaios misthos 384955 Οι κατώτεροι μισθοί  έχουν ως εξής...
«Δεν αποδεικνύεται ότι ένας εργαζόμενος που κερδίζει τον βασικό μισθό έχει εγγυημένο ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής», απαντάει η Επιτροπή στα στοιχεία που της παρείχε η Ελλάδα.
[Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα προιόντα και οι υπηρεσίες στην Ελλάδα κοστίζουν περισσότερο από ότι σε άλλες χώρες]
Σύμφωνα με την έκθεση, το κατώτατο ημερομίσθιο, μαζί με τα επιδόματα, ανέρχεται στο 54% του μέσου καθαρού ημερομισθίου. Η αντίρρηση της επιτροπής έχει να κάνει με την πεποίθησή της ότι το «αξιοπρεπές επίπεδο ζωής πηγαίνει παραπέρα από τις βασικές υλικές ανάγκες όπως τρόφιμα, ρούχα και στέγη και περιλαμβάνει τους αναγκαίους πόρους για να συμμετέχει κάποιος σε πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Εννοείται ότι η εγγύηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης σημαίνει ότι το ύψος του κατώτατου ημερομισθίου πρέπει να είναι αρκετό για να καλύπτει τις ανάγκες αυτές».
Βάσει αυτού του σκεπτικού, με τα 740 ευρώ του κατώτατου μισθού ένας εργαζόμενος πρέπει όχι μόνο να μπορεί να φάει, να ντυθεί και να διατηρεί ένα σπίτι, αλλά και να φροντίζει την πνευματική του καλλιέργεια και τη διασκέδασή του. Έτσι, η Επιτροπή καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποδείξει ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα κυμαίνεται περίπου στο μισό της εξίσου ταλαιπωρημένης οικονομικά Ιρλανδίας, βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την Ισπανία, ενώ απέχει κατά πολύ από αυτόν που απολαμβάνουν οι πολίτες του Λουξεμβούργου, που έχουν αρκετά παραπάνω από τις διπλάσιες απολαβές.
Και βέβαια, στο παρόν θέμα δεν κάνουμε λόγο καθόλου για την ακρίβεια στη χώρα μας, η οποία αν συνυπολογιστεί στα δεδομένα δημιουργεί περαιτέρω προβληματισμό (διαβάστε εδώ σχετικά). Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, σε ό,τι αφορά την προ Μνημονίου κατάσταση και όχι τη σημερινή, που είναι κατά πολύ χειρότερη.

Incredible Examples of 3D Pencil Art


Rapidshare Timer Reseter v.1.0.0

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ από τον/την συγγραφέα | Kafeneio™ | στις 27/12/2010

Ενα παρα πολυ καλο προγραμα που σβηνει τον χρονο που περιμενετε στο rapidshare για να κατεβασετε ενα αρχειο.Δουλευει απσογα και πιστευω οτι θα σας βοηθησει ολους...



Download Here :


http://rapidshare.com/files/249589941/Rapidshare_Time_Reseter_By_Denis.rar


Θέµα χρόνου πλέον οι αόρατοι µανδύες


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4610481

Ο αόρατος µανδύας δεν θα λειτουργεί όπως η εφεύρεση του Αόρατου Ανθρώπου (πάνω),  ούτε όπως το µαγικό ρούχο που χρησιµοποιούσε ο Χάρι Πότερ (δεξιά) για να ξεγλιστρά  από το σχολείο. Οµως υπόσχεται ένα συναρπαστικό µέλλον...
Επειτα από πολλές προσπάθειες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο επιτυχηµένες, ο πολυσυζητηµένοςµανδύας αορατότητας παίρνει σάρκα και οστά. 
Η κατασκευή του βασίζεται σε απλά και φθηνά υλικά και εξαφανίζει ό,τι καλύπτει όχι µε µαγικό τρόπο, όπως έκανε ο Χάρι Πότερ, αλλά µε άκρως επιστηµονικό.

Οπως αποκαλύπτει το επιστηµονικό περιοδικό «Nature», δύο οµάδες – η µία µε βάσηστη Σιγκαπούρη και η άλλη από το Πανεπιστήµιο του Μπέρµιγχαµ και το Imperial College στο Λονδίνο – κατασκεύασαν δύο εφευρέσεις, µε τις οποίες κατάφεραν να κάνουν αόρατα αντικείµενα πάχους ορισµένων εκατοστών. Οι νέες εφευρέσεις δεν βασίστηκαν σε ακριβά υλικά αλλά σε ένα κοινό – από ανθρακικό ασβέστιο – και φθηνό µετάλλευµα, τον ασβεστίτη, που έχει ειδικές οπτικές ιδιότητες. Στη συγκεκριµένη περίπτωση, «λυγίζει» το φως µε τέτοιοτρόπο ώστεοι ακτίνες αντανακλώνται κατευθείαν από το έδαφος κάτω από το αντικείµενο που καλύπτεται, ό,τι ακριβώς θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε το αντικείµενο.

Η οµάδα της Σιγκαπούρης δηµιούργησε µανδύα από ασβεστίτη, ο οποίος µπορεί να καλύψει ένα κοµµάτι χάλυβα διαστάσεων 38Χ2 χιλιοστών και είναι σχεδιασµένος για να λειτουργεί κάτω από το νερό. «Πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις θα µπορούσαν να χρησιµοποιήσουν µε ποικίλους τρόπους ένα µανδύα που έχει την ιδιότητα να κρύβει αντικείµενα στον βυθό της θάλασσας, αν και δεν µπορώ να υποθέσω τι ακριβώς µπορεί να θέλουν να κρύψουν», είπε στο περιοδικό «Nature» ο Γιώργος Μπαρµπαστάθης, µηχανολόγος µηχανικός που βοήθησε την οµάδα της Σιγκαπούρης στην κατασκευή του µανδύα αορατότητας.

Τέτοιου είδους εφευρέσεις είναι περιζήτητες από τον στρατό και πιστεύεται ότι αυτές οι συσκευές θα εγκαινιάσουν µια νέα εποχή τεχνολογίας: αεροπλάνα, πλοία, διαστηµόπλοια, άρµατα και άλλα οχήµατα θα µπορεί να φυλαχτούν στον βυθό της θάλασσας χωρίς να γίνονται αντιληπτά από ραντάρ.

Μάλιστα, αν εξελιχθούν κι άλλο, στο µέλλον θα γίνονται αόρατα ακόµη και ολόκληρα στρατεύµατα.

Ηδεύτερη οµάδα, των πανεπιστηµίων Μπέρµιγχαµ και Imperial, µε επικεφαλής τον θεωρητικό φυσικό και πρωτοπόρο σε αυτό τον τοµέα σερ Τζον Πέντρι, έχει κατασκευάσει ένα µανδύα από ασβεστίτη που κάνει αόρατα αντικείµενα που βρίσκονται σε ύψος αρκετών εκατοστών. Αυτός ο µανδύας αορατότητας λειτουργεί µόνο στον αέρα.

Οι ελπίδες ότι στο άµεσοµέλλον θα αναπτυχθούν λειτουργικοί µανδύες αορατότητας ενισχύονται, δεδοµένου ότι οι συσκευές της Σιγκαπούρης και του Λονδίνου αποδείχθηκαν πολύ φθηνότερες από τις προηγούµενες – οι πρώτες συσκευές είχαν κατασκευαστεί από περίπλοκα συνθετικά υλικά και πολύ δαπανηρές µικροδοµές πυριτίου. Αντίθετα, τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή του νέου µανδύα κοστίζουν λιγότερο από 1.000 ευρώ – σύµφωνα µε τον Μπέιλ Ζανγκ, έτερο µέλος της οµάδας – χάρη στο πολύ χαµηλό κόστος του ασβεστίτη. «Ακόµη δεν είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστεί στο σπίτι, αλλά δεν βρισκόµαστε και πολύ µακριά από αυτό το ενδεχόµενο», υποστηρίζει ο Ζανγκ.

∆ΥΟ ΟΜΑ∆ΕΣ
Βασίστηκαν σε φθηνά υλικά και δηµιούργησαν δύο εφευρέσεις: η µία λειτουργεί στο νερό και η άλλη στον αέρα

Σύντοµα και στα... σπίτια µας

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, οι επιστήµονες έχουν πειραµατιστεί µε διάφορα µετα-υλικά, τα οποία µπορούν να κατευθύνουν καινα ελέγξουν τη διάδοση και τηδιαβίβαση συγκεκριµένων µερών του φωτεινού φάσµατος. Με απλά λόγια, µελετητές έχουν κατά καιρούς χειριστεί αυτά τα µετα-υλικά προκειµένουνα κάνουν ένα αντικείµενο φαινοµενικά αόρατο. Τον περασµένο µήνα, µάλιστα, ερευνητές απότο Πανεπιστήµιο Σέιντ Αντριους στη Σκωτία ανακοίνωσαν τη δηµιουργία ενός εύκαµπτου υλικού, του metaflex, το οποίο µπορεί σύντοµα να χρησιµοποιηθεί για εµπορική και βιοµηχανική χρήση. Οι αµφιβολί ες σχετικά µε τους µανδύεςαορατότητας αφορούν το ότι καλύπτουν µικρά αντικείµενα µόνο. Σύµφωνα όµως µε τον φυσικό Μίχαλ Λίψον από το Πανεπιστήµιο του Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, οι νέες ανακαλύψεις δείχνουν ένα συναρπαστικό µέλλον. «Είµαστε κοντά στην απόκρυψη αντικειµένων που χρησιµοποιούµε στην καθηµερινή µας ζωή», υποστηρίζει ο Λίψον.

26 Δεκ 2010


 The Gift of Nothing

No gifts for christmas

ZDANG MAGAZINE: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Nikon Festival


Depuis un mois, Nikon a lancé un festival de court métrage sur le web, sur le thème « Je suis un héros « en moins de 140 secondes. Fubiz est partenaire de l'opération avec Nikon, et vous propose un exemple et une sélection des créations vidéos. A découvrir dans la suite de l'article.









Previously on Fubiz

Copyright Fubiz™ - Suivez nous sur Twitter et Facebook

Haking the power of source: Η δύναμη της μεταγλώτησης του κώδικα


Τα διαθέσιμα προγράμματα για Linux έρχονται σε μορφή πακέτων που είναι διαθέσιμα από το Software Center της εκάστοτε διανομής Linux. Ένα κλικ και εγκαταστάθηκε… Όπως καταλαβαίνετε κάποιοι κάνουν την "βρομοδουλειά" για μας. Κάποιοι ξημεροβραδιάζονται για να γράψουν περίπλοκους κώδικες και όταν είναι έτοιμοι το δίνουν στην κοινότητα. Στη συνέχεια οι "πακετάδες" παίρνουν αυτόν τον έτοιμο κώδικα, τον μεταγλωττίζουν για 32bit και 64bit επεξεργαστές και τα πακετάρουν για να είναι έτοιμα προς λήψη και εγκατάσταση. Ο απλός καθημερινός χρήστης του Linux όταν χρειάζεται ένα πρόγραμμα απλά ανοίγει το Software Center (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων), κάνει μια αναζήτηση βρίσκει αυτό που θέλει και πατάει "εγκατάσταση"… Απλά πράγματα… Δεν χρειάζεται να ψάχνει στο ίντερνετ και σε torrents για να βρει αυτό που θέλει.
Γιατί όμως κάποιος χρήστης Ubuntu να επιλέξει την μεταγλώττιση του πηγαίου κώδικα αντί να χρησιμοποιήσει έτοιμα πακέτα ;

Human Body Explained in Engineering Way
Human Body Explained in Engineering Way
Human Body Explained in Engineering Way

http://www.theyarefunny.com/2010/12/epic-trolololol.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...