20 Οκτ 2010

Μόνιμο χαριστικό παζάρι στο κέντρο της Αθήνας.. ο Σκόρος


1
Τι είναι αυτό που παλιά ήταν «Σπόρος», μεγάλωσε, έγινε «Σκόρος» και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας; Η απάντηση βρίσκεται στη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσού, στα Εξάρχεια. Ένας εναλλακτικός χώρος προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, που αναπόφευκτα θα γίνει αναγκαίος για κάποιους.
Στο χώρο αυτό λειτουργεί χαριστικό παζάρι, κουρείο, εργαστήριο μεταποίησης και επισκευής επίπλων, παραδίδονται μαθήματα μεταποίησης ρούχων, ενώ κάθε Παρασκευή διοργανώνεται βραδιά συλλογικού μαγειρέματος. Όσον αφορά το χαριστικό παζάρι τα αντικείμενα που δέχεται ο «Σκόρος» είναι αυτά που θα χαρίζατε σε μια φίλη σας ή αυτά που θα θέλατε να κάνετε ή να σας κάνουν δώρο. Ευκόλως εννοούμενο είναι ότι τα αντικείμενα- ρούχα κ.α.- πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και εντός εποχής, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στην αποθήκευση λόγω έλλειψη χώρου. Μόνος όρος είναι ο αριθμός των αντικειμένων, που μπορεί να χαρίσει ο καθένας μας, ο οποίος και ανέρχεται στα πέντε.
Τα μαθήματα ραπτικής έχουν ήδη ξεκινήσει να διεξάγονται κάθε Τρίτη 18.00 με 21.00 και οι υπόλοιπες δραστηριότητες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Μπορείτε να επισκεφτείτε το «Σκόρο» και να συνδράμετε ή να συμμετέχετε στις πρωτοβουλίες του καθημερινά (εκτός Τρίτης) 18:00-21:00 και τα Σάββατα 11:00-14:30.
Το ωράριο λειτουργίας είναι απογεύματα για τις καθημερινές (δείτε εδώ αναλυτικα) ενώ δέχονται ρούχα, αντικείμενα, ιδέες και καλή παρέα.
όπως αναφέρουν στον ιστότοπό τους:
Τα αντικείμενα που δέχεται ο Σκόρος είναι αυτά που θα χαρίζατε σε μια φίλη σας. Είναι αυτά που θα θέλατε να σας κάνουν δώρο. Είναι αντικείμενα που έχουν την αγάπη σας, είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν εκτός από το να φέρεται πράγματα συμμετέχετε στην τακτοποίησή τους.
Παρότι μετακομίσαμε σε μεγαλύτερο χώρο πάντα έχουμε δυσκολία στην διαχείριση αντικειμένων μεγάλου όγκου καθώς και στην αποθήκευσή τους. Γι′ αυτό το λόγω, σε ότι αφορά τα ρούχα, να είναι εντός εποχής. Θα παρακαλούσαμε να μην αφήνετε τσάντες με πράγματα έξω από τον Σκόρο αν δεν μας βρίσκετε ανοικτά και πάντα είναι καλό να κάνετε ένα τηλέφωνο πριν τα φέρετε.
Στην προσπάθειά μας να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την προσφορά ρούχων και αντικειμένων βάλαμε σαν «όρο» να μην παίρνουμε πάνω από πέντε κομμάτια. Αντικαταναλωτισμός άλλωστε δεν είναι να μην ξοδεύω χρήματα, αλλά να κριτικάρω και τελικά περιορίσω τις ανάγκες μου.
Τέλος, ο Σκόρος για να μπορέσει να συντηρήσει τον χώρο (ενοίκιο, ηλεκτρικό, κατασκευές, κ.τ.λ.) μέσα στην λογική του μοιράσματος και της προσφοράς έχει ανάγκη την οικονομική σας στήριξη, με ελεύθερη συνεισφορά στον κουμπαρά.
με πληροφορίες από το υπέροχο http://genia700euro.pblogs.gr και το http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...