11 Οκτ 2010

Αναγνωρίστηκε ως θρησκεία ο δρυϊδισμός




Αναγνωρίστηκε ως θρήσκευμα στη Βρετανία ένα κελτικό θρησκευτικό δόγμα που δοξάζει τη φύση με την ονομασία δρυϊδισμός, το...

 Σάββατο (2/10).
Σύμφωνα με την Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων (Charity Commission), ο δρυϊδισμός ιδρύθηκε από αγαθοεργίες για την προώθηση του δόγματος και για το γενικό συμφέρον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Δίκτυο Δρυϊδών να έχει φοροελαφρύνσεις.
«Αυτή ήταν μία μακρά και σκληρή μάχη, που πήρε πάνω από πέντε χρόνια», αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του Δικτύου των Δρυϊδών. Το συγκεκριμένο παγανιστικό δόγμα είναι το πρώτο που αναγνωρίζεται ως θρήσκευμα στην Αγγλία. Ωστόσο, μέρος των δρυϊδιστών είναι αντίθετοι με αυτήν την εξέλιξη καθώς προτιμούν να θεωρείται το δόγμα τους ως «πνευματικότητα».
Το συγκεκριμένο δόγμα μιλά για την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση ενώ τα μέλη της θεωρούν θεότητες φαινόμενα της φύσης όπως κεραυνός, ήλιος και η Γη αλλά και πνεύματα που πιστεύουν πως κατοικούν σε ποτάμια και βουνά.
Ο δρυϊδισμός έχει τις ρίζες του σε Ιρλανδία και Βρετανία με εκατομμύρια μέλη σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, στην Αγγλία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αυτό το δόγμα το οποίο θεωρείται δημοφιλές στη χώρα.


Πηγή 
-------------------------------------------------------------------------------------- 

Μια μεγάλη ημέρα για την Αγγλία. Μια τεράστια Νίκης της Λογικής και του Ανθρώπου...

Η Αρχή έγινε...

Η Χθεσινή ημέρα δεν πρέπει να ξεχαστεί με τίποτα... Ήταν η μέρα που μπήκε η σπίθα στα θεμέλια ... Η φωτιά πλέον είναι θέμα χρόνου να εξαπλωθεί....

Ευλογημένη Μητέρα...Η Έλευσις σου εύχομαι να λυτρώσει κάθε βέβηλο και βλάσφημο επί του Οίκου Σου . 

Ιεροφάντης

3 σχόλια:

Rodia είπε...

Επιτέλους! απο τωρα και στο εξης θα κοιμαμαι ησυχη λεμε... Αστεριξ και Οβελιξ παιρνουν επισημως τα ηνία!

Μα τον Τουτάτη! :))

Rodia είπε...

εχμ.. σκεφτηκα και κατι ακομα.. αν εχουν φοροελαφρύνσεις οι πιστοι του δρυϊδισμού, είναι ώρα να ζητήσουμε να αναγνωριστεί η θρησκεία του κανιβαλισμού: να τους φάμε όλους!!!
(χωρις τυψεις)

ps είπε...

αυτη ειναι ηδη αναγνωρισμενη αλλα μονο για εκλεκτους !!!!
Αγαπητη Ροδια εσενα δεν σου αναγνωρισει κανεις το δικαιωμα να αντιστεψεις τους ρολους. Εισαι το μεζεδακι και οχι το στομα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...