22 Οκτ 2010

goo.gl



H Google ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την επίσημη έναρξη της δικής της υπηρεσίας URL shortening στη διεύθυνση goo.gl.
Πρακτικά με την υπηρεσία αυτή μπορεί κάποιος να μετατρέψει οποιαδήποτε διεύθυνση σε μια συντομότερη (από url της μορφής π.χ. http://www.domain.com/lorem/ipsum/page.html σε http://goo.gl/abcd). Για παράδειγμα επισκεφθείτε το Toplinks.gr στη διεύθυνση http://goo.gl/Nq2U
Παρόμοιες υπηρεσίες έχουν βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό του διαδικτύου (π.χ. bit.ly, tinyurl.com, t.co) κυρίως λόγω της ευχρηστίας τους σε υπηρεσίες microblogging, social media και bookmark sharing.
Το goo.gl URL shortener λειτουργούσε βοηθητικά στην Google Toolbar και στην υπηρεσία Feedburner από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ σιγά σιγά επεκτάθηκε και στα Google News, Maps, Blogger κ.α.
Όπως συμβαίνει με όλες τις υπηρεσίες της Google, λειτουργεί γρήγορα και αξιόπιστα, χωρίς καθυστερήσεις ενώ αν ο χρήστης κάνει login, έχει στη διάθεσή του περισσότερες πληροφορίες όπως π.χ. ιστορικό χρήσης, παρακολούθηση στατιστικών στοιχείων κ.α.
Παράλληλα η Google έδωσε πολύ μεγάλη σημασία στην ασφάλεια, γι' αυτό και το goo.gl διαθέτει αυτόματο spam detection ώστε οι χρήστες να είναι προστατευμένοι από κακόβουλο λογισμικό, phishing και spam.
Σύντομα αναμένεται και API της υπηρεσίας για τους προγραμματιστές εφαρμογών και ιστοσελίδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...