14 Αυγ 2010

Λύθηκε το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων





Το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων που για χρόνια αποτελούσε πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς και σεναριογράφους υποστηρίζει ότι έλυσε ένας Αυστραλός επιστήμονας.

Οι ανεξήγητες εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων έχουν κατά καιρούς αποδοθεί σε διάφορες θεωρίες...στην χαμένη Ατλαντίδα, στην ενεργοποίηση της μηχανής του χρόνου, μέχρι και σε θεωρίες που αγγίζουν τα όρια επιστημονικής φαντασίας όπως στη δράση ufos.

Σύμφωνα με τη θεωρία του καθηγητή Ωκεανογραφίας του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Joseph Monaghan, κάτω από τον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού στην επίμαχη περιοχή βρίσκονται τεράστια αποθέματα μεθανίου.

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις είναι πιθανό να απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες του αερίου, δημιουργώντας «κενά» στη θάλασσα και παρασύροντας όποιο πλοίο ή αεροπλάνο τυγχάνει να βρίσκεται στην περιοχή.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια τριγωνική γεωγραφική περιοχή ανάμεσα στις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και την Φλόριντα των ΗΠΑ. Οι αναφορές για ανεξήγητα συμβάντα αρχίζουν από το 1940. Μερικά από τα πλοία που χάθηκαν βρέθηκαν αργότερα τελείως εγκαταλελειμμένα, ενώ άλλα δεν εντοπίστηκαν ποτέ

Το πιο εντυπωσιακό περιστατικό ήταν η εξαφάνιση του πυρηνικού υποβρυχίου «Scorpion» τον Μάιο του 1968. Αν και ανακαλύφθηκε μερικούς μήνες αργότερα στον πυθμένα του ωκεανού, τίποτα δεν μπόρεσε να εξηγήσει το δυστύχημα!


2 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Δηλαδή σχηματίζονται τεράστιες φουσκάλες που μόλις σκάσουν στην επιφάνεια το σκάφος πέφτει μέσα τους. 'Εχει μιά λογική αυτή η θεωρία, όμως ακούγεται λίγο περίεργος ο τρόπος της δημιουργίας τους...

ps είπε...

!?
ti na po
den ksero

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...