19 Αυγ 2010

Οδηγός αγοράς e-books στα αγγλικά 0.1



Πού μπορεί κανείς να αγοράσει e-books γραμμένα στα αγγλικά; Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο 2 online βιβλιοπωλεία (και) για αυτόν το σκοπό, το Amazon και το Barnes & Noble. Πράγματι, αυτά είναι τα μεγαλύτερα, αλλα υπάρχουν βέβαια πολύ περισσότερα, με διαφορές στις τιμές, τα είδη των e-books που προσφέρουν και τα είδη των αρχείων που υποστηρίζουν. Παρακάτω, είναι μια λίστα με 10 online βιβλιοπωλεία για e-books στα αγγλικά που θα άξιζε να τσεκάρει και να συγκρίνει κανείς πριν αγοράσει. Λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, συνήθως δεν είναι όλοι οι τίτλοι που διατίθενται από ένα βιβλιοπωλείο διαθέσιμοι και για την Ελλάδα.

  1. Amazon Kindle Store: Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές βιβλιοπωλείο e-books. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία e-books με 630.00 τίτλους για αγορά και 1.8 εκατομμύρια δωρέαν τίτλους βιβλίων που έχουν εκδοθεί πριν το 1923. Διαθέτει του 109 από τους 111 τίτλους των bestseller των New York Times, audiobooks, καθώς και συνδρομές σε εφημερίδες, περιοδικά και blog. Πάνω από τα 510.000 e-book που πουλάει κοστίζουν $9.99 ή λιγότερο. Τα e-books είναι σε αρχεία AZW που διαβάζονται σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle και μόνο ή σε κινητά και υπολογιστές με ειδική δωρεάν εφαρμογή.
  2. Barnes & Noble: Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2009 και διαθέτει πάνω από 1 εκατομμύριο e-books. Επίσημα δεν αποκαλύπτει πόσα από αυτά είναι δωρεάν και πόσα όχι, αλλά οι εμπορικοί τίτλοι υπολογίζονται στους 200 με 300 χιλιδες. Σε αρκετές περιπτώσεςι, τα e-books που αγοράζετε μπορείτε να τα δανείσετε σε ένα πρόσωπο για διάστημα ως 15 ημερέων. Υπάρχουν επίσης 19 περιοδικά και 21 εφημερίδες διαθέσιμες με συνδρομή. Τα e-books διαβάζονται μόνο στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Nook ή σε κινητά και υπολογιστές με ειδική δωρεάν εφαρμογή.
  3. Borders: Το βιβλιοπωλείο, που υποστηρίζει τον ηλεκτρονικό αναγνώστη Kobo eReader, διαθέτει πάνω από 1,5 εκατομμύριο βιβλία, τα περισσότερα όμως είναι δωρεάν εκδόσεις κλασικών βιβλίων. Τα e-books είναι κυρίως σε αρχεία PDF (108,465), MΟΒΙ (35,661) και ePub (31,685). Σε γενικές γραμμές είναι ακριβότερο από το Amazon.
  4. Sony Reader Store: Με πολλά e-books σε ePUB αρχεία, διαθέτει πάνω από 1 εκατομμύριο δωρεάν τίτλους από το Google Books και περισσότερους από 200.000 εμπορικούς τίτλος, καθώς και συνδρομές σε 9 περιοδικά και 21 εφημερίδες. Μεγάλο, αλλά γενικά ακριβότερο από τα υπόλοιπα e-bookshops.
  5. BooksOnBoard: Μεγάλη ποικιλία e-books, προστατευμένα με DRM (Digital Rights Management), γεμικά όχι πολύ συμφέουσες τιμές. Διαθέτει και audiobooks, όχι όμως περιοδικά ή εφημερίδες.
  6. eHarlequin: Μόνο για τα γνωστά βιβλία τσέπης Άρλεκιν, αλλά πολύ δημοφιλές. Τιμές στα $4-$5.
  7. Cambridge eBookstore: Το e-bookshop του Cambridge University Press. Ακαδημαϊκά προσανατολισμένο, διαθέτει e-books, άρθρα από ακαδημαϊκά περιοδικά, audiobooks και εκπαιδευτικά CD-ROM .
  8. Smashwords: Πλατφόρμα πώλησης και έκδοσης για ανεξλάρτητους συγγραφείς και μικρούς εκδότες, μεγάλη ποικιλία στα είδη αρχείων που υποστηρίζει.
  9. Taylor & Francis eBookstore (εκδόσεις Routledge κ. ά): Ακαδημαϊκό βιβλιοπωλείο, με δυνατότητα επί πληρωμή δανεισμού των εγχειριδίων που διαθέτει, μεγάλη ποικιλία στα είδη αρχείων που υποστηρίζει.
  10. eBooks.com: Μεγάλη ποικιλία e-books, πάνω από 100.000 λογοτεχνικοί και μη-λογοτεχνικοί τίτλοι. Διατίθεται σε Adobe PDF, Microsoft Reader και MΟΒΙ.
Για μια εξαντλητική λίστα πάνω από 100 e-bookshops, δείτε στο MobileRead Wiki.

Έχετε αγοράσει από κάποιο από αυτά τα e-bookshops; Ποια ήταν η δική σας εμπερία; Έχετε κάποια πρόταση για ένα e-bookshop που θα έπρεπε να είναι σε αυτή τη λίστα; Γράψτε ένα σχόλιο κάτω από αυτήν την ανάρτηση ή στειλτε email στο exartiblog[at]gmail.com

Πηγή: BesteReaders.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...